Baterii de condensatoare de joasă tensiune

informații comerciale cu potențial interes pentru mine, despre produsele, soluțiile și serviciile din portofoliul SC QUARTZ MATRIX SRL, conform Declarației privind confidențialitatea datelor. În baza acestui acord voi primi informări si materiale promoționale, până la solicitarea mea de dezabonare

Avantaje baterii de condensatoare automate:

Elimină penalităţile de pe factura de energie electrică cauzate de circulaţia de energie reactivă inductivă

Elimină poluarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice

Creşte factorul de putere din reţeaua de alimentare a consumatorilor, ceea ce înseamnă economie de energie activă

Stabilizează tensiunea în lungul cablurilor şi scade probabilitatea de apariţie de defecte la consumatori

Oferă randament ridicat echipamentelor electrice racordate la reţea și capacitate ridicată de transfer a puterii prin cabluri

Structura unei baterii de condensatoare automate:

1.  Sistem de distribuţie cu bare

2.  Siguranţe fuzibile

3.  Termostat ventilaţie

4.  Contactori

5.  Regulator

6.  Ventilator

7.  Condensatori

8.  Întrerupător general

Aplicabilitate baterii de condensatoare joasă tensiune:

  • Compensarea factorului de putere a unui grup de consumatori

  • Compensarea centrală, prin conectarea la bara de alimentare a unui post de alimentare

Recomandări

Amortizarea investiţiei este sub 1 an de zile pentru echipamentele profesionale. O achiziţie iniţială mai ieftină poate cauza probleme pe durata de viaţă a investiţiei. Cel mai bun preţ nu este întotdeauna cea mai bună alegere. Dimensionarea necorespunzătoare a echipamentelor sau o configurare necorespunzătoare a treptelor pot limita performanţele noii instalaţii sau pot conduce la fenomene extrem de neplăcute: supracompensare sau amplificarea distorsiunii armonice.

Quartz Matrix, în baza măsurătorilor efectuate, dimensionează bateriile de compensare. Preţul lor se amortizează în câteva luni din economiile obţinute prin eliminarea componentei de energie reactivă din factură.

Condensatoare la tensiune mărită:

  • baterii de condensatoare Quartz Matrix 440 V
  • baterii de condensatoare de la alţi producători: 400 – 415 V

Condensatorii rezistă mult mai bine la fluctuaţii de tensiune sau la eventuala distorsiune armonică tranzitorie din reţeaua consumatorului.

Aspecte care diferenţiază în timp un echipament de calitate faţă de unul mai puţin fiabil:

Contactorii de calitate: Quartz Matrix utilizează contactori EATON, fabricați în Germania ce au peste 300.000 de acţionări garantate.

Trepte fine: de exemplu, pentru o baterie de 200 kVAr, Quartz Matrix asigură trepte de 5 10 15 20 25 25 25 25 50, față de alți producători care asigură treptele: 25 25 25 25 50 50.

Deoarece beneficiarii deţin mai mulţi consumatori de energie care intră în funcţiune şi ies aleatoriu este necesar ca echipamentul să poată asigura energia reactivă pentru consumatori şi când sunt puţini în funcţiune şi când simultaneitatea este ridicată şi majoritatea consumatorilor sunt în funcţiune în acelaşi timp.

Conform exemplului menționat anterior, bateriile de condensatoare de joasă tensiune Quartz Matrix pot asigura 5, 10, 15 și 30 kvar (menţinând funcţionale treapta 5 şi treapta 1), pe când echipamentul alternativ nu poate asigura nici 5, 10, 15 sau 20 kvar, ci doar multiplu de 25. Când echipamentul nu poate asigura valoarea absorbită de către reţea (ex. 20 kvar), consumatorul absoarbe din reţeaua furnizorului de energie acea cantitate. Ea se contorizează şi se facturează. În această configuraţie, alte echipamente sunt ineficiente, pot fi cu 5-10% mai ieftine iniţial, însă bateriile de condensatoare Quartz Matrix recuperează foarte repede diferenţa de cost prin eficienţa în funcţionare.