Despre noi
În condițiile actuale ale mediului de business, Quartz Matrix vine în întâmpinarea nevoilor companiilor din industrie de optimizare a costurilor și de integrare a proceselor prin dezvoltarea unor sisteme, aplicații și servicii cu focus pe eficiență energetică, astfel încât acestea să se reflecte direct în creșterea productivității – toate în cadrul conceptului Industrial Internet of Things (IIoT) și Industrie 4.0.
Ce este important în implementarea acestor concepte?

Implementarea unor sisteme IIoT sigure, fiabile, adaptabile schimbărilor proceselor de producție și de cost rezonabil implică selecția unui partener de implementare cu experiență în consultanță energetică, competențe avansate pe zona de dispozitive embedded, rețele de comunicație (fibra optică/fir/wireless) și software customizat. Este important ca implementatorul soluțiilor IIoT să fie în parteneriate cu lideri mondiali din zonele de dispozitive, comunicație și software pentru a fi capabil de a livra cele mai noi tehnologii.

Proiectele de succes implementate clienților noștri integrează soluții care acoperă un

spectru extins de aplicații în domeniul eficienței energetice în industrie:

despre_s_r

Soluții integrate pentru telecitire contori de energie, analitic și rapoarte automatizate

despre_s_r

Sisteme IoT pe arii extinse (național) pentru telecitire parametri și comandă la distanță a utilajelor

despre_s_r

Platforme industriale de monitorizare parametri utilaje și management al mentenanței predictive

despre_s_r

Sisteme SCADA de integrare senzori și comenzi

despre_s_r

Sisteme distribuite de monitorizare flux de persoane pentru zona de marketing și retail.

Competențele avansate privind tehnologiile de comunicație au fost puse în valoare, în implementarea acestor aplicații, prin dezvoltarea unor rețele performante de comunicație de tip fibră optică, cablu (Ethernet, RS 485) sau wireless (Bluetooth, Wi-Fi, GPRS/G3). O atenție specială a fost dedicată securității informatice a sistemelor implementate, pe toate cele trei componente: confidențialitate, integritate, accesibilitate. 

Proiectele integrate hardware și software și serviciile pentru eficiență energetică se adresează unor categorii diverse de activități: termoficare – energetică, chimie și petrochimie, industria materialelor de construcții, cea alimentară și farmaceutică, industria ușoară și, practic, orice domeniu unde ne propunem creșterea eficienței energetice și a calității produselor prin control și monitorizare de mare precizie. Au încredere în echipa noastră de ingineri, în serviciile și în proiectele de eficiență enegetică peste 400 de clienți la nivel național printre care: Delphi Diesel Systems România, ARCTIC , Continental Powertrain România, Continental Automotive Systems, Electrolux România, Romaero.

AUTORIZĂRI

despre_s_r

Autorizatie ANRE 59/24.09.2018 ca Societate prestatoare de servicii energetice pentru industrie

despre_s_r

Decizie ANRE 538/2019 pentru auditor energetic autorizat, clasa I complex

despre_s_r

Decizia ANRE 83/ 2014 (2017) pentru auditor energetic autorizat, clasa II, tip complex

despre_s_r

Atestat ANRE 983/07.02.2019 si Atestat ANRE 749/2015 (2018) pentru servicii de Manager Energetic

despre_s_r

Atestat ANRE 10940/20.04.2015 pentru „executare de linii electrice, aeriene și subterane cu tensiuni nominale de 0,4kV+20kV și posturi de transformare cu tensiune nominală superioară de cel mult 20kV

despre_s_r

Atestat ANRE 10698/26.01.2015 pentru „proiectare și executare instalații electrice exterioare / interioare pentru incinte / construcții civile și industriale, branșamente la tensiuni nominale de 0,4 kV”

despre_s_r

Membrii SAMER - Societatea Auditorilor și Managerilor Energetici din România

PARTENERI