enet-wa-logo

Sistem monitorizare consumuri energetice
pentru puncte distribuite la distanțe mari

informații comerciale cu potențial interes pentru mine, despre produsele, soluțiile și serviciile din portofoliul SC QUARTZ MATRIX SRL, conform Declarației privind confidențialitatea datelor. În baza acestui acord voi primi informări si materiale promoționale, până la solicitarea mea de dezabonare

e-Net Wide Area este un sistem de management energetic potrivit pentru situațiile în care monitorizarea zilnică și în timp real a consumurilor de energie este dificil de realizat, implică costuri mari sau necesită personal dedicat pentru această activitate.

Spre deosebire de e-Net, e-Net WA realizează telecitirea și managementul energetic pentru puncte de consum distribuite pe o arie geografică extinsă (zonă, județ, regiune, țară).

enet-wa-map

e-Net WA monitorizează
în timp real consumurile de:

  •     energie electrică
  •     gaz natural
  •     energie termică
  •     apă
  •     aer comprimat

Ce câștigați prin utilizarea e-Net Wide Area?

enet-wa-energy-consum

CONTROLUL CONSUMULUI DE ENERGIE

Știți în orice moment câtă energie este consumată în fiecare punct de consum, indiferent de locul în care se află acesta și de numărul lor. Controlați astfel centralizat, din locul în care vă aflați dumneavoastră, consumul de energie, verificați încadrarea în consumul estimat, depistați rapid anomaliile de consum (depășiri sau consum mai mic).

enet-wa-time-money

TIMP și BANI

Măsurarea și preluarea datelor de consum energetic se realizează automat, prin intermediul sistemului e-Net WA, fără a fi nevoie de intervenție umană și de deplasare până la punctul de consum. Tot ce trebuie să faceți este să accesați aplicația software e-Net WA de pe laptop, PC, tabletă sau telefon și să vizualizați datele de consum pentru fiecare punct monitorizat, de oriunde și oricând. Eliminați costurile cu personalul dedicat pentru citirea contorilor și costurile cu deplasările. e-Net WA asigură o monitorizare centralizată, simplă și eficientă a consumurilor de energie.

enet-wa-decision

AUTONOMIE ÎN DECIZIE

e-Net WA vă ajută în luarea deciziilor de management energetic prin utilizarea: datele de consum în timp real, istoricul consumului pe fiecare punct monitorizat, rapoarte cu evoluția diverselor mărimi pe perioade de 1 zi/săptămână/lună/an.

GALERIE DE IMAGINI

CUM FUNCȚIONEAZĂ e-Net Wide Area

contori comunicatie enet

Descriere generală

Sistemul e-Net WA este compus dintr-o zonă de măsurare, situată în locațiile monitorizate, o conexiune de date pe platforme mobile sau locale de comunicație, o infrastructură hardware IT și aplicația software de integrare, prezentare și analiză date, livrabilă ca serviciu cloud sau instalată în infrastructura dumneavoastră. Zona de măsurare permite colectarea informației de la contori (electricitate, gaz natural, apă, aer comprimat, energie termică etc.), de la senzori (temperatură, umiditate relativă, presiune, nivel de vibrații etc.) sau contacte electrice (fie de tip impuls sau de tip închis/deschis – pentru monitorizare incidente, protecție la efracție etc.). Datele preluate de la contori sau senzori sunt consolidate prin magistrala digitală serială RS485, prin intrările analogice de curent 4-20 mA sau cele digitale, la un hub de comunicație. Dispozitivul de comunicație permite cuplarea la rețele de comunicație de tip Ethernet (locale pe Cu/FO sau Wi-Fi) sau mobile globale tip M2M (Machine to Machine) GPRS/G3.

Rețeaua de date este securizată informatic prin incapsularea adreselor într-un VPN (Virtual Private Network) și prin filtrarea adreselor cu care dispozitivul din locație comunică. Se asigură astfel Confidențialitatea, Integritatea și Accesibilitatea informațiilor.

Blocul de măsură și comunicație digitală de date

Este o unitate modulară, construită în jurul unui modul de comunicație complex. Asigură conectarea unităților de contorizare cu ieșire de tip serial (RS 232 sau RS 485) sau de tip impuls, a senzorilor cu ieșire de curent unificat 4-20 mA și a contactelor digitale (pentru semnale de condiție, efracție etc).

Flexibilitatea blocului permite adaptarea la cerințele oricărui tip de utilizator asigurând integrarea unei game extinse de contori și senzori. Un sistem avansat de citire locală a datelor previne decalajele de timp și erorile de protocol. Dispozitivul de comunicație se cuplează automat la rețeaua externă de date, cu asigurarea monitorizării automate a link-ului de date cu serverul și reconectarea în caz de necesitate. Pentru a asigura securitatea informatică locală modulul de comunicație nu acceptă comenzi și nu trimite date decât unor adrese prestabilite înscrise în memoria locală, protejate cu parolă și care nu pot fi modificate de la distanță.

Bloc Măsură

contori comunicatie senys

Opțional, dispozitivul poate trimite direct mesaje SMS, la o listă de numere, în caz de efracție sau întrerupere alimentare.

Rețeaua digitală asigură transferul periodic al blocurilor de date ce conțin înregistrările măsurătorilor locale către o bază de date de pe serverul de aplicație. Securizarea zonei este asigurată de furnizorul serviciilor de comunicație prin VPN, protocolul de transfer fiind unul protejat.

Infrastructura IT

Infrastructura IT este realizată printr-un server (real sau virtual) dedicat în care sunt instalate modulele de culegere automată a datelor, baza de date SQL și aplicația software e-Net WA. Serverul are o adresă de lucru în VPN și o adresă publică Internet pentru accesul utilizatorilor la interfața software de lucru.
Instalarea aplicației e-Net WA se poate face local (on premise) sau ca serviciu cloud.

enet-wa-datacenter

sau

enet-wa-cloud

Instalarea locală (on premise)

Instalarea locală se poate face pe o mașină reală sau una virtuală, dotată cu resursele corespunzătoare. Aplicația nu utilizează porturi de timp real, care prezintă probleme pentru mașinile virtuale, conexiunea de date sau cea utilizator fiind conexiuni Internet (adrese IP). Pe server se instalează o bază de date de tip SQL (MS SQL Server sau MySQL) și aplicația software e-Net WA. Pentru a asigura înregistrarea fără întrerupere a datelor se utilizează un sistem de alimentare cu UPS-uri.

enet-wa-cloud2

Serviciu cloud din data centerul Quartz Matrix

Sistemul e-Net WA poate fi furnizat ca serviciu cloud de către compania noastră și în acest fel dumneavoastră nu trebuie să investiți în infrastructura de servere, storage, electroalimentare, climatizare și în personalul de suport.

Aplicația software e-Net Wide Area

enet-wa-reporting

Raportare

Aplicația software e-Net WA asigură accesul utilizatorilor autorizați la datele de timp real, rapoartele istorice de evoluție a diverselor mărimi pe perioade de 1 zi/săptămână/lună/an, grafice ale acestor mărimi pe diverse perioade de timp. Rapoartele generate pot fi descărcate în format Excel/CSV/PDF. Un modul al aplicației permite trimiterea automată a rapoartelor pe un anumit interval de timp, pentru anumite mărimi, prin mesaje e-mail, la o listă de utilizatori.

enet-wa-acces

Acces de oriunde există Internet

Interfața aplicației este de tip web și este astfel accesibilă utilizatorilor autorizați fără a fi necesară instalarea unui software suplimentar pe dispozitivele lor (laptop, PC, tabletă, telefon). Accesul este posibil din orice locație unde există Internet.

enet-wa-security

Securizare

Accesul în aplicația software e-Net WA este permis doar utilizatorilor autorizați cu nume și parolă.